söndag 5 januari 2014

Men nu blev det ju jobbigt...

I morse packade jag och Helene in oss i bilen och for till Svenska Mässan i Göteborg på MyDog1. Shandi var anmäld eftersom det var den spanska domaren Rafael Malo Alcrudo som dömde, samma domare som på världsutställningen i Helsingfors i augusti. Förhoppningen var att han inte skulle gilla Shandi - så att vi slipper åka till Helsingfors. Eller... jag gillar ju inte att förlora, så vinna ville jag väl egentligen, men det är dyrt, jobbigt och tidsödande (och alldeles fantastiskt trevligt) att åka till Helsingfors.

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Eller så var det precis så det blev...
Njae, förressten. Jag hade tänkt mig att Alcrudo skulle döma både hanar och tikar. Tyvärr blev det domarändring på hanarna, inkl. valpar. Gunnar var bedårande! Och så otroligt trevlig. Men han fick se sig slagen av Virrans fina Big.
BIR-valp blev Jennys söta Titti - som blev utplockad som en av 7 i finalen (med hur många valpar som helst) men tyvärr inte placerad.
Kalle tyckte att det var en fantastisk idé att kasta sig på rygg när domaren ville titta på tänderna. Jag är rätt säker på att Sara inte höll med :) 
Saras och Miaels söta Leia tyckte att det var kul att ses. Det tyckte jag också :)
Vi var två stycken i championklass. 
Jaha, vad tyckte Alcrudo om Shandi då? Först såg han helt chockad ut när jag berättade hur gammal hon var. Det visade sig att han hörde fel :) Han trodde att jag sa 10,5 istället för 2,5. Jo, då hade hon nog varit i enastående skick. Men han såg ut att tycka att hon var ok.

Jag hörde inte vad han sa på det här avståndet
men han fullkomligen älskade henne :) Efteråt sa han till oss - inte nog med att era hundar är vackra. De har också ett fantastiskt temperament. Det har inte alla hundar här idag. Så var det kanske. Jag såg nog ingen som uppförde sig illa, men några som inte var så bekväma.  Shandi blev bästa championtik och slutade sedan som bästa tik.
 
Här är det dags för BIR och BIM - hanen är Lagozzas Balthazar
  
Och Shandi blev BIR. Ringsekreteraren sa till mig efteråt att hon önskade att jag hade hört vad han sa om Shandi. Hon hade aldrig hört så mycket superlativ. "Du måste åka till Helsingfors"! Jo. Det måste jag kanske. Men det finns 13 Shandi på dussinet hundar i Finland...
Här springer vi runt i finalringen. Det var in och ut - men jag tycker att det är viktigt att visa upp vår fina ras. Speciellt som den inte var representerad i rasparaden.
 
 
På hemvägen åkte vi hem till Ki och tittade på valpar. Ååå så sugen jag är nu! Jättefina :) Den här var min favorit. Bra hållning (syns verkligen inte på den dåliga ståbilden!), fint huvud, välvinklad och en härlig attityd. Tack Ki!
 
Nu blir det lång utställningspaus. Det finns ingen anledning att åka runt med Shandi på "vanliga" utställningar längre. Dags för nästa generation :). Imorgon åker nog pälsen.
Lycka till alla ni som ställer imorgon på MyDog2!
 8 kommentarer:

 1. Ja, vad säger man? Shandi har alltid varit min favorit. Tänk vad jag skulle passa bra som domare. Men nu har jag också hittat ännu en favorit. Gunnar! Såå söt! Och Kis valp är bedårande. Vilken tur att jag inte har råd att köpa ännu en hund. Jag nöjer mig med mitt troll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan ha en på foder, Margareta ;) Då behöver du ju inte köpa den... Och då måste vi dessutom ses oftare :)

   Radera
 2. Alltid lika roligt att träffa er med :) Hoppas ni hade en bra resa hem, ser fram emot nästa gång vi ses!! Leia måste få åka på semester till dig...hon tjatar redan om att få åka till Susanne!! vi får väll ta en tripp till danmark i vå kanske :)

  Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leia kan komma hit på pyjamasparty nån helg :)
   Kram

   Radera
 3. Men Susanne lägga ut sådana bilder på mig får ju mig att inse att jag måste börja springa!! .... får bli löpbandet för mig säger jag då bara ...

  SvaraRadera
 4. Grattis till dig och Shandi. Jag blev omedelbart kär i Gunnar. Så fin!! Utöver snygga hundar hade du även snygg klänning. Fin hållning också. Du får högsta betyg Susanne och kvalar härmed in till finalen i tävlingen "Snyggaste Matte" som går av stapeln på nästa Aberlours-träff!! Själv blev jag utslagen redan vid antagningsprovet då domarna konstaterade att jag hade helt fel proportioner, matt och livlös päls och usel hållning. / Fru Swala

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahahahaha! Du är för rolig Ann-Marie :) Jag som har varit lite bekymrad över bilderna på den allt för generösa urringningen! Det roliga är att jag bytte klänningen när den krympt i tvätten och blev för kort (vilket jag upptäckte när jag bytt från joggingoverall på handikapptoaletten i Oslo 2012, fast det gick hem hahahaha). Nu var den för stor upptill och urringningen blev för stor... Tänk, aldrig är man nöjd! Tack, fru Swala, men du hade varit skitsnygg du med. Vi får väl se på nästa träff. Jag ska anlita opartisk domare :)

   Radera