måndag 9 december 2013

Dröm eller mardröm?

Så var det då dags för årets största utställning. Svensk Vinnare på Älvsjömässan, även kallad "Stora Stockholm". Jag hade anmält Freja och Shandi och skulle passa på att besöka lillebror med familj och fira mammas födelsedag hemma hos Karin och Hasse (min moster och morbror som har Freja). Tanken var att jag skulle köra upp på fredagen direkt efter jobbet. Jag slutar tidigt på fredagar.
 
Tänka kan man ju göra hur mycket man vill. Det blir inte alltid så ändå!
 
På torsdagen kom Sven. Jag gillar inte Sven. Han ställde till med oreda och besvär!


Så här såg det ut på Strandvägen här i Helsingborg... Gästerna på en av krogarna nära stranden fick uppleva hur det är när en våg sköljer genom fönstret och sveper med sig julbordet...
Såhär såg det ut i vår trädgård. Vi klarade oss rätt bra. En bortblåst blomkruka...
Hur som helst blev jag såklart försenad. Det gick inte att åka på fredagen, så jag åkte lördag morgon. I vanlig ordning kunde jag inte sova så jag gick upp vid fyratiden, gick ut med hundarna, drack en kopp thé och stack iväg. Och jag missade lillebror med familj som jag skulle åkt till på fredagen. Alva, min brorsdotter, deklarerade att hon var ARG! ARG för att jag inte kom. Jag var också ARG. På Sven.
Barmark hela vägen. PERFEKT!
Jag var framme redan vid 11, så jag hann en sväng till Mässan för att träna med Freja - som var jätteduktig trots att vi inte tränat innan.
 
Som uppladdning inför söndagen blev jag bjuden på högklassig middag - lammstek. JÄTTEGOTT!
 
Hur gick det då?

 

Freja var jätteduktig! Hon fick excellent och skötte sig toppenbra.Jodå... Första förlorare. Eller enda svenska hund som placerade sig. Hur man nu väljer att se på det.
De finska proffsen var där. Jättefina hundar och duktiga handlers. Min favorithane vann. Aquagruaz Bombalero. En fantastiskt söt tik, Santonja Gasolina, blev BIM. Shandi blev tvåa. Med det fick hon två poäng till i Årets utställningsperro (som hon i och för sig ledde ändå) och avslutade årets säsong med 6 BIR (en i Danmark), 1 BIM (Danmark), en vinnartitel (Danmark), 5 BT2, 2 BT 3 (i Danmark) och en BT4. En gång har hon blivit oplacerad (i Norge). Det summerar jag som ett rätt framgångsrikt utställningsår.
Sen skulle jag hem... Då var det mindre kul! Såhär såg det ut mellan Kolmården och Jönköping. Så otroligt skönt det var att komma hem till regniga och snöfria Skåne!
 
Tack alla goa perrovänner där ute som förgyllt vårt intesiva utställningsår. Till helgen blir det tredagars i Helsingfors och i trettonhelgen åker vi en dag till My Dog. Sedan får det räcka. En och annan vinnarutställning blir det kanske - men i övrigt blir hon pensionär, avelstik och lydnadshund, min brunvita stjärna :) 
 

3 kommentarer:

 1. Härligt! Grattis till ett fint år och många fina resultat, lycka till med lydnadsträningen fram över och hopas vi ses i vår för lite mera träning eller i alla fall lite socialt umgänge :)

  syns i GBG först

  Kram
  Sara och Hundarna

  SvaraRadera
 2. Fast pensionär är hon väl ändå inte ännu? Hon har ju massa år kvar att träna och tävla i andra sporter :) Kanske du får tag på en annan stjärna att ställa ut :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en både härlig och förfärlig helg!!!

  SvaraRadera