onsdag 24 september 2014

Hjälp vad dålig jag är på att uppdatera!

Som att det inte händer något på Sockengatan...

Här är full rulle som vanligt. Det som är mest full rulle är väl att jag inte riktigt vant mig vid att börja jobba efter ett alldeles för kort och alldeles underbart sommarlov. Det är verkligen underskattat med semester... och överskattat att jobba! Jag längtar tillbaka till varma sommardagar och sandiga hundar!
Jag gillar egentligen att jobba, älskar att ha många järn i elden och är nog en rättså aktiv människa - men nu blev det lite mycket! Heltidsjobb, kvartsfartsstudier, mattelyftet, maken ute och reser mycket. Ekvationen går liksom inte ihop. Då får man trolla med knäna! Jag har varit så bortskämd med att Ola jobbar hemifrån flera dagar i veckan.

Och så har ju barnen köpt en ny, jättefin häst, Lara W. Ponnytiden är förbi och min duktiga 13-åring tävlar plötsligt med vuxna. De har gjort 5 starter. Samtliga felfria. Fantastiska häst!! Och väldigt duktig tjej faktiskt. Stolta föräldrar :-)
Hon är inte bara vacker. Hon är otroligt snäll och trevlig också - och välriden och fin enligt flickorna. Endast 6 år, men båda tjejerna älskar henne och vi är glada för att Annie hittat tillbaka till stallet.

Maxine växer. Hon är en ljuvlig perroflicka på snart 4 månader. Otroligt lättlärd och följsam och inte fullt så galen som Shandi. 
 Alicia är jätteduktig på att träna henne. Kul :-)
Tecla har varit här och klippt sig. Jag har varit lite ambivalent vad gäller Tecla, eftersom jag känner henne så dåligt. Nu när hon kom för att klippa sig var det en söt, kelig tik som kom av bordet. Vis av skadan med Vilja - som jag var väldigt tveksam till innan jag lånade hem henne, och sedan blev så förtjust i att jag knappt ville lämna tillbaka - har jag lärt mig att man måste ge alla hundar en chans. Man kan inte uttala sig om varken hundar eller människor man inte känner. Tecla vill jag verkligen ge en chans. Mjuk, trevlig och arbetsvillig. Och fin i färgen.
Till vänster på bilden på årets special. Här ser man att hon fortfarande är mörk i pälsen. Jag hoppas kunna para henne vid nästa löp (eller löpet därpå) med en mycket stilig herre (om allt går som det ska). Tecla har A-höfter, är prcd-PRA clear och NAD-fri.
No Uch, Se Uch, Ferrylands Amadeus Amadeus. En väldigt social och trevlig hane. Amadeus har B-höfter, är prcd-PRA carrier och NAD-fri.
Jag har planer även för Timja och Shandi. Vi får väl se vem av dem som börjar först och vilka två det blir i första hand. Till Timja har jag ett par alternativ och har inte riktigt bestämt mig ännu.
Det är många som undrar vem Shandis tilltänkta blir. Det står på min valpsida och är ingen hemlighet. Jag hade egentligen bokat in en finsk hane, men eftersom hon kommer att löpa i december (och paras runt jul) hoppas jag att han finns kvar till nästa löp. I år kommer det att bli vår fina Gunnar (Calmigos Julio) som blir Shandis kavaljer. Gunnar har A-höfter, öga ua, är prcd-PRA clear och NAD-fri.
Gunnar kompletterar Shandi på ett väldigt bra sätt. Han är lugnare och ligger inte så högt i stress. Förutom att han är trevlig tycker jag också att han är en väldigt söt hane i den mindre storleksklassen. Han tävlar i mediumklassen i agility, vilket innebär att han är max 44 cm. 


2 kommentarer:

  1. Du är väll inte dålig på att uppdatera men kan inte hinna allt :)

    Gunnar är en härlig kille för den som undrar, med bra arbetslust och ett enastående temperament, jobbar i den lägre stressnivån och ljudar väldigt lite både under träning och annars. Han har en bra näsa och analyserar allt i spåret och dopar sin nos i varje steg, Agility gillar han och tycker är kul och kör för fullt.
    Han är också en bra familje hund, lätthanterlig och mysig.

    Nu ser vi fram emot Shandi/Gunnar bebisar till våren för det börjar bli dags för lilleman att få en ny kompis.

    Hoppas du får en fin helg.
    Kramar från fam. Rodin

    SvaraRadera
  2. "Väldigt duktig tjej......." Och sedan "Hon är inte bara vacker (JA). Hon är otroligt snäll (JA) och trevlig (JA) också - och välriden". Alicia välriden??? Haha!
    Man kanske inte ska sammanfoga texterna sådär men jag gjorde det i alla fall. Men skämt åsido så är det väldigt roligt att det går så bra med hästhoppningen. För att inte tala om att Alicia är duktig med Maxine också. Dessutom tror jag att Shandi och Gunnar blir en bra kombination. Tänk att du hittat en hane som är MINDRE än Ginnis! Tazzo är på väg att växa förbi vår lille sötnos. Hoppas vi ses snart! Ja, det gör vi! KRAM!

    SvaraRadera