söndag 4 augusti 2013

Hemma igen!


Vilken resa vi varit på! Ett riktigt äventyr som började med att vi landade på Newark, New Jersey. I shuttlebussen från flygplatsen upptäckte Ola att han glömt ryggsäcken med våra pass och biljetter kvar på en bänk inne i terminalen... Som tur var gjorde bussen (en liten sådan) en tur runt flygplatsen och stannade så att han kunde springa in och leta efter den. Hur stora är oddsen att den skulle stå kvar på en av jordens mest trafikerade flygplatser...? Men det gjorde den som tur var! Vi kunde lugnt installera oss på vårt hotell mitt på Manhattan, mitt i pulsens New York. Häftigt! På taket på ena hotellbyggnaden fanns en pool som besöktes flitigt av både hotellgäster och inbodda "New Yorkare". Vilken puls, vilken stad, ja - jordens huvudstad. 

     
Här är vi vid Frihetsgudinnan

 

 
och uppe i Empire State Building.
 
Det var enormt mycket att se i New York, här Dakota Building.
Bland annat hann vi med Phantom of the Opera med Peter Jöback i huvudrollen. GRYMT!

Efter New York var det dags att dra vidare. Washington stod på schemat. En otroligt vacker stad, men förvånansvärt liten!
Alicia på en hop on hop off-buss som tog oss runt till allt vi ville se. Perfekt sätt att transportera sig på!


 Vita huset
 Vietnammonumentet
Arlingtonkyrkogården


Lincoln Memorial

Att gå runt i Washington kändes som att gå runt i Forrest Gump. "My mother always said life is like a box of chocolate, you never know what you're gonna get"
Efter Washington, som förutom att det var väldigt vackert kändes superdött efter New York, drog vi vidare till Orlando, Florida.


Annie på Universal Studios

"Blues Brothers" spelade inne på Universal

Tokiga familjen som blev superlycklig över första hemlagade målet mat på resan :) Vi har aldrig ätit så mycket pizza och hamburgare och annat skräp! En god sallad serverades till saftiga biffar. MUMS!
 
Tre galningar på Islands of Adventure - de "rollacosters" de åkte vågade jag knappt titta på...

Känner du igen restaurangen?
 
Harry Potter-land
 
Vem kör en DeLorean?
 
Jag badar bara på Maldiverna - och i Florida!
 
Sista stoppet på resan var Chicago. En vacker stad som slog rekord medan vi var där. Det hade inte varit så kallt på sommaren på 40 år...
Vy från Chicago

 
Vårt hotell underifrån. Klart spacat!

 Sista kvällen åt vi på Hard Rock Café i Chicago. Jag tror att det kommer att dröja innan jag längtar efter en hamburgare...

Det var härligt att komma hem till ett "nytt" hus. Medan vi varit borta har det rivits väggar här hemma... Det blev ljust och fint!1 kommentar:

  1. Vilken underbar resa ni har haft! Och vi här hemma har fått följa med på fb hela tiden. Och blivit såå avundsjuka.
    Jag hoppas att det inte var ytterväggarna ni fått rivna. Visserligen blir det ljust då men kanske väl kall till vintern. Väntar på bilder.

    SvaraRadera