lördag 16 juli 2016

Ibland får man liksom inte ihop det...

Och då syftar jag inte på tiden. Jag har levererat valpar, och nästa kull är på gång. Visst, sommarlovet uteblir eftersom det är mycket jobb, men det är ok. Jag har aldrig varit rädd för att jobba. Jag har jobbat sedan jag var 12 år - och jag har ofta haft dubbla skift. Nu jobbar jag, pluggar och föder upp hundar. Det är inte besvärligt. Det är roligt. Jag gillar att ha mycket att göra.
Jag tänker tillbaka på det år som gått - sedan jag fick sommarlov förra gången.

Det är, såhär i efterhand, oerhört svårt att förstå att vuxna människor kan bli så manipulerade och duperade. Att unga tjejer kan bli det är en sak. De har ingen livserfarenhet och litar på de människor de har i sin omgivning. Men äldre människor. Vuxna människor. Vuxna kvinnor och ännu konstigare - vuxna, äldre män.

Det finns många värdeord som är viktiga för mig. Ärlighet. Pålitlighet. Att kunna lita på folk. Att människor talar sanning. Att känna att det är på lika villkor - att inte känna mig utnyttjad. Det är jätteviktigt. Tycker inte andra människor det? Märker inte vuxna människor när någon ljuger och skor sig på dem? Tja, det tog tid för mig att upptäcka, så det är kanske inte så konstigt att det tar tid för andra. Men allvarligt talat, hur kan man inte genomskåda när någon ljuger konstant? Eller genomskådar man det men tycker att det är värt det? Så var det för mig under en lång period. Jag teg och led. Ända tills jag upptäckte vidden av lögnerna. Och vad det ljögs om.

Jag behöver inte förstå. Jag behöver inte bry mig.
Jag är förundrad. Besviken. Ledsen. Ledsen för att det blev som det blev. Att ingen lyssnade och hjälpte. Att så många valde att vända ryggen till och blunda.
När folk gör så sker ingen förändring. Problemet bara flyttar. Fler människor kommer att råka illa ut. Väldigt ledsamt.
Speciellt för den som aldrig får chansen att ändra sig...

Jag är helt säker på att den som uppför sig så inte är medveten själv om att det är fel. Hur ska man förstå det om man hela tiden är omgiven av "ja-sägare" och supportrar?
Supportrar som sponsrar med beröm, pengar och beundran. Supportrar som uppmuntrar galenskapen. Herregud så galet! Visst är det märkligt att de inte förstår det själva...
Jag får tänka tillbaka på lite härliga minnen också. Som när Shandi vann för domaren Rafael Malo Alcrudo i Göteborg. Han hade aldrig sett en så bra perro sa han då. Skitsur blev jag i Finland när Bali slog Shandi. Så då köpte jag väl Bali då :-)
Eller när Shandi och jag tävlade rallylydnad efter två dagars träning (vi hade aldrig sett en skylt innan) och hade 92 poäng.
Jag älskar den här bilden som Linda Rosenlund har tagit på mig och Blossom. Jag var så lycklig! Hon hade just kommit hem efter 5 1/2 dygn på rymmen!
Eller när Tazzo vann specialen förra året. Det syns väl hur kul vi tyckte det var :-)


2 kommentarer:

  1. Det finns många människor i världen som blir manipulerade och får skygglappar. Massuggetion! Många "stora" ledare är psykopater som lyckas "lura" människor. Se på Hitlet. Jag har arbetat med en chef som var psykopat. Jag uppfattade det direkt vi träffades och han märkte att jag märkte. Det blev inte bra för mig. Det tog betydligt längre tid för de flesta andra att förstå. Det skapade mycket sorg. Rätta mig om jag har fel men min erfarenhet är att fet är vanligare att kvinnor kan läsa av människor. Vilken tur att vi finns även om det tär. Nog om det! ❤️
    Bara en sak till. Snygg bild! Plattång? 😜

    SvaraRadera
  2. Små bokstäver på mobilen så du får gissa vad det ska stå. Jag tror att ledaren i Tyskland hette Hitler. Jag vågar bara inte skriva vad ledaren i Rumänien hette. Det kommer bara bli felstavat. 😂😂😂

    SvaraRadera