onsdag 29 juli 2015

SM i Sundbyholm

Tänk att min lilla minsta lyckades ta sig till SM i Sundbyholm. Inte SM i drama, som annars är en av hennes mest framstående talanger, utan SM för Children i hästhoppning. Children är man tydligen mellan 12 och 14 år. Nästan alla som var där hoppade ponny-SM också, som gick samtidigt. Och många hade hoppat SM flera gånger. Vi konstaterade att vi var det minst rutinerade sällskapet på hela stället!

Vi hade förmånen att få bo hos lillebror Jonas i Strängnäs medan de var på semester på Gotland. Superbra! Och vi fick dessutom åka med tränar-Tomas och ha med oss
Ellinor och Cornelia som hjälp. Det enda jag behövde ansvara för var plånboken och den tror jag att jag kunde hantera. Vem som var hemma hos hundar och valpar? Ola och Annie var hemma de första tre dagarna och sista dygnet kom farmor Gun och ryckte in.

Första dagen var det "warm-up", dvs utom tävlan. Alicia hade i huvudet att  hon måste visa alla hinder. Kanske inte så länge att tiden hann gå 12 sekunder innan hon hoppade första hindret... Men det var warm-up och hästen skötte sig strålande. Inga hinderfel.
Sedan följde först inverkansridning 110 cm (4 fel - jättemissnöjd Alicia), 115 cm (4 fel, men väldigt nöjd Alicia - hon tog sig till final) och så finalen. 120 cm. Mamman nervös.
 Man måste gå banan innan tävling. Alicia går med Tomas.Ola och Annie kom upp till finalen
Min mamma (som äger 1/3 av hästen) var med alla dagarna. Jättekul :-)
Hur slutade det då? 12 fel på hinder. Till en början en väldigt missnöjd Alicia. De första två rivningarna var små "pet" där bommen lika gärna kunnat ligga kvar. Men den sista var en rejäl rivning. Med lite perspektiv är hon ändå nöjd nu. Hon tävlade mot de bästa i Sverige i hennes ålder och hon tog sig till final. Hon kom inte heller sist i finalen. Det var den svåraste bana hon någonsin ridit. Hästen skötte sig i fyra dagar, trots att den är helt orutinerad. När vi åkte hem var alla väldigt nöjda och glada. En erfarenhet och en upplevelse rikare.

Det var lydnads-SM och SM i rallylydnad också i Sundbyholm. Jag fick tillfälle att se Cecilia Norrbrink och Tuss när de tävlade rally som enda ekipage med en perro. KUL.

 Jag vet inte vad Cecilia fick för poäng, men det såg väldigt trevligt ut!

Valpuppdatering kommer. De är ljuvliga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar