söndag 13 juli 2014

VI VANN!

Vad gör det att regnet står som spön i backen hela dagen om det är mödan värt. Idag var vi på Perroklubbens årliga "special". 72 anmälda hundar. När vi kom in i ringen viskade domaren till mig "That's a very nice dog!". Det kändes som om det inte behövde gå åt skogen i alla fall.
Shandi blev bästa championtik, bästa tik och till slut BIR/BIS! Hon vann!!!

Min vackra, roliga, påhittiga, arbetsvilliga, underbara hund! Brains AND beauty!
Förra året blev hon "årets perro", i år vinner hon specialen. Ja, jag är nöjd med henne.
På förra årets special blev hon andra bästa tik, året innan bästa tik och BIM.  Hittills har hon ställts två gånger i år och har nästan full pott i poäng till årets perro. Får kanske ställa henne ett par gånger till  :-)
Shandi var törstig och fick dricka ur segerbucklan :-)
BIM blev Tussbergets Xpert "Maxxi" - bror till fina Timja, son till Bombi (Aberlours Angelina). 2:a bästa hane blev vår foderhane"Gunnar" (Calmigos Julio). Otroligt söt och trevlig kille! (Björn Bäck har tagit bilderna). Imorgon skall han röntgas. Vi håller tummarna!
 


Helene ställde min fina gamla Bella-tant. I hennes kritik stod att hon var i fin form för åldern och jag kan inte annat än hålla med. Väldigt komiskt var att hon hade "strong topline". Det var något nytt för det har hon aldrig haft :-) Fast den är bra mycket bättre nu än för ett par år sedan - och faktum är att på översta bilden ser det ju jättebra ut. Fina Bella blev andra veterantik efter "Trizza" (Lytta's Beatric).
Tecla (Aberlours Claire) tv var den enda Aberlours-hunden förutom Shandi som var med. Idag tyckte Tecla, som så många andra hundar, inte om hanteringen. Vi behöver träna mer - det var ett tag sedan nu. I Malmö i mars gick det jättebra - då blev hon andra bästa tik. Lik pappa Peppar!

Jag förundras över hur många som åker på utställning och tror att man inte behöver förbereda sig...
Undrar hur många timmar jag och Shandi tränat... Jag har tränat mycket mer utställning än jag tränat lydnad och rallylydnad (och ändå har jag tävlat rallylydnad med godkänt resultat tre gånger). Annars hade det aldrig gått. Hunden måste veta vad som förväntas och det räcker inte med att vara snygg. Den måste visa upp sig snyggt också - och det gör den bara om den tycker att det är roligt. Risken är att hunden får en negativ upplevelse om man åker utan att träna. Det är ett teamwork mellan dig och hunden.

Om du köpt en valp av mig och vill ställa ut den; hör av dig först så att vi kan träna! Utan träning är det ingen idé.

En som tränar och ligger i är Malin Jansson.

Idag blev hennes fina Nico (bilderna har jag stulit av Malin), Shandis kullbror, RALLYMÄSTARE! Vi har två rallymästare i rasen - Nico och Cocos och båda är födda hos mig :-) STOLT UPPFÖDARE!!!! Stort GRATTIS, Malin!

Förhoppningsvis får jag bilder av Björn så småning om.

2 kommentarer:

  1. Jag förstår att du njuter när du får skryta så väldigt mycket. Och det har du ju all rätt i världen att göra. Fina, trevliga och duktiga hundar. Och ägare som kan göra dem rättvisa.
    Du får väl komma hit snart om det ska bli någon utställningsträning på skällhunden Tazzo.

    SvaraRadera
  2. Jag sade väl grattis!!!!!!!

    SvaraRadera