fredag 18 juli 2014

En epok är över...

Igår körde vi vår underbara ponny till sin nya ägare utanför Vetlanda. Tjejerna har haft honom sedan midsommar för 4 år sedan. Alicia var bara 9 år när han kom. Ponnyn som lärt dem allt. Ponnyn som de (med lite hjälp) fått lära allt. Underbara, snälla, bussiga Hitch som alltid ställer upp på allt knasigt man ber honom om. 

Trevliga familjen Petersson började med att bjuda oss på lunch innan det var dags för veterinärbesikning. 
Ida var förväntansfull
Böjprov... Veterinären var mäkta imponerad över hur vältränad och mjuk Hitch var - och framförallt hur otroligt cool och duktig han är.
Lite nervöst är det alltid med veterinärbesiktning. Vi visste ju att Hitch är kärnfrisk, men det kan ju inte andra veta.
Alicia fick springa.
Sedan skulle Hitch få träffa sina nya kompisar. Jag tror att tjejerna var lite oroliga att de inte skulle vara snälla mot honom.
Alicia spanar oroligt...
Först verkade Hitch inte ha någon lust att skaffa nya vänner
Men det tog inte mer än ett par minuter innan de började bekanta sig med varandra

Zorro tyckte att Hitch var en riktig snygging

 och eftersom Hitch är lättflörtad så blev de snabbt bästisar.
 Filippa hade bakat tårta för att vi skulle komma, så vi fikade lite
 Eftersom vi hade alla hundar med oss blev det en tur i skogen - både Hitch och shetlandsponnyn som jag glömt namnet på fick följa med.
Tuffa Ida red ut barbacka och provade Hitch i alla gångarter. Hon satt som gjuten och det såg ut som om hon aldrig gjort annat :-)

Innan vi åkte hem igen plockade vi ur alla Hitch prylar. Han fick full utrustning med sig. 
Det var ett tårfyllt farväl, eller på återseende som Annie säger. Ponny SM går i Vetlanda i år. Annie skall dit med en kompis som skall tävla så hon skall passa på att hälsa på honom då. 
Vi hoppas att Ida och Hitch har många roliga stunder framför sig. Eftersom Ida är 9 år har de många år tillsammans att se fram emot. Lycka till!

Valparna har hunnit bli 7 veckor och tikarna väger strax under 4 kg och Gaucho strax över. Tungviktare! Fler bilder kommer.1 kommentar:

  1. alla avsked är tråkiga och jobbiga! men Hitch kommer säkert får det alldeles underbart och tjejerna får börja med en ny häst/ponny i större stl.

    Valparna ser underbara ut :)

    Kram

    SvaraRadera