söndag 25 maj 2014

Intensiv och rolig helg!

Nöjd efter att ha klippt gräset sitter jag och summerar helgens aktiviteter. I fredags tävlade Alicia och Hitch. Alicia var nöjd så då är jag också det. Ett par nedslag, men bra rundor tydligen - jag var inte ens med...

Jag åkte till Malmö istället och mötte upp ett gäng som skulle träna rallylydnad. Det började med att Helene och jag ville träna och sedan slutade det med att vi blev ett litet gäng. Vi tränade fredag och lördag och avslutade med tävling i Skurup idag söndag. 

Hur gick det då? Det gick bra att träna och det gick bra att umgås också. Att tävla gick faktiskt också rättså bra. 

Vi var från början 12 anmälda perros. En av dem var Kalle. Han finns ju tyvärr inte med oss längre. Margareta bestämde sig för att det var kul att träna och umgås men inte att tävla, så hon åkte hem igår. Katarina hade lite otur när hon tänkte att rosévin var gott och läskande, så hon kom inte iväg imorse. 

Vi andra då? Helene och Cocos gick in som ekipage nr 2 i mästarklass. 
Det var oerhört varmt och alla hundarna var påverkade. Cocos var inget undantag. Men det gick vägen. 81 poäng hade de. 

Nästa ekipage in på banan var jag och Shandi. Hela planen var full av skit och alla hundarna nosade trots att tävlingspersonalen gjort sitt bästa för att plocka. Shandi nosade de första skyltarna och jag var färdig att ge upp, men så fick jag henne med mig. Tyvärr gjorde jag missen att ställa mig för nära en skylt så att hon fick hoppa upp i luften. 3 poängs avdrag. Totalt 8 poängs avdrag och 92 poäng med oss. Jag var jättebesviken när jag kom av banan, men såhär i efterhand är jag jättenöjd!
Hon är en otroligt härlig hund att jobba med! Så otroligt följsam och koncentrerad när jag väl får henne med mig. Folk tror att utställning inte är en sport, att vem som helst kan gå in och visa en snygg hund och vinna. Ja, om man tränar - det gäller att vara följsam, att röra sig snyggt och att fokusera. All utställningsträning har gjort susen!

Sedan var det Helenes tur igen, fast med Bella den här gången. Veterantanten debuterar i rally :) och med den äran! Helene gjorde en miss och fick en 10 i avdrag för den, några sträckta koppel - men så fint det såg ut! 85 poäng fick de ihop!
Underbara Bella! Så härlig hund hon är!

Sedan var det Petras och Timjas tur. Både Petra och Timja var jätteduktiga. Timja var dock påverkad av värmen. 84 poäng och ett godkänt resultat :)
Även Timja är en otroligt trevlig hund. En av de trevligaste jag träffat! Och det är kanske ingen slump eftersom hon bor hos gulliga Petra!

Jane och Salsa var på tur. Salsa är lite signalkänslig och reagerade på mycket. Men Jane kämpade på bra. Lite småfel här och där tar många poäng och de slutade på 67 har jag för mig. Tyvärr några poäng ifrån godkänt resultat. Men de jobbade på bra! Igår såg det superfint ut när vi tränade.
Salsa är Viljas syster. Lika söt och trevlig!

Sist ut var Sara och Gunnar. Sara som hade tränat upp Kalle i fortsättningsklass fick ju tyvärr tänka om och snabbträna Gunnar att starta. Han var trött, stackars killen. En helg full med aktiviteter, nya intryck och hundar sätter spår. Och sedan solen på det. De fick ihop 46 poäng tror jag - men det såg stundtals jättefint ut, när Gunnar orkade hålla ihop.
Gunnar är en otroligt söt och trevlig kille. Liten och gullig! Och Sara är fantastiskt duktig - så han kommer att bli en stjärna. 

TUSEN TACK tjejer för en fantastisk helg! Och TACK Roberto för att du grillade åt oss i fredags och stod ut med oss hela helgen! 

Fler bilder från helgen kommer senare...
På eftermiddagen tävlade Iwona med Max och Bianca i avancerad klass. Hoppas att det gick bra! Jag hittar inga resultat ännu. Anneli Toryd tävlade med Iza (A. Liza Jane) - jag utgår ifrån att hon tog titeln RLDF :)

2 kommentarer:

  1. Nu får jag skriva min kommentar en gång till. Vet i sjutton vart den tog vägen. Alltså! Inte många skulle vara besviken över ett resultat på 92 poäng på sin första rallytävling. Strålande! Två tävlingar till över 70 så är ni i fortsättningsklassen. Det var verkligen en härlig helg med umgänge och träning. Jag tror trots allt att det var ett rätt beslut att inte tävla med Ginnis. Efter mycket velande fram och tillbaka från min sida. Han kan göra bra resultat och väldigt dåliga resultat och nosen hade säkert varit i backen. Värme, hundar och bortovaro påverkade honom definitivt. Tro nu inte att jag försöker rättfärdiga mitt fegande haha. Eller tro det.....

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Suanne för de fina orden!! men vi kan inte skylla på trött och ung. Utan vi borde istället säga tt matte inte skött sig och tränat ordentligt!! men stackars lille Gunnar sover nu ordentligt på golvet helt utslagen... Tack för en trevlig helg. Jag kommer gärna ner igen. Kram

    SvaraRadera