fredag 10 februari 2017

Är du hundvan? Kan du tänka dig en vuxen hund? Läs detta!Allra sötaste Zoë - Aberlours Brilliant Career

Jag har efter ett par års vånda fram och tillbaka nu landat i beslutet. För att vi båda ska förbättra livskvalitén i vardagen så letar jag nytt hem för allra sötaste Zoë.

Zoë är en 7 år perromadame, som studsar fram i tillvaron. Mor till 20 praliner och mormor/farmor till åtskilliga fler, födda inom kennel Aberlours. Hon är väluppfostrad, välmeriterad och vid utmärkt hälsa. Hon är helt enkelt fantastisk. 

Jag själv har bara avlat fram en pralin/prins. Men då han vid 4-års ålder tänker bo kvar ett tag till, jag är ensamstående och dessutom driver eget bolag som kräver mycket av mig, så räcker inte min tid till, till allt det jag vill ge Zoë. Hon har minst lika många år kvar och de ska hon få tillbringa på bästa möjliga sätt. Tycker jag. Därför letar vi nytt hem. 

Hon ligger högt i energinivå och signalkänslighet. Med en trygg ledargestalt är detta inga problem. Men därför ser jag gärna att hon flyttar till hundvan person/-er. 
Signalkänsligheten gör också att hon är oerhört lättlärd. Fortfarande. Willing to please personifierad. Oavsett vem som ger henne kommando. Vuxna som barn. 
Är underbar med barn och rättade sig utan problem in i ledet när vi gick från två till tre. 
Miljötränad i de flesta situationer från start. Van kontorshund. 
Har inga problem att lämnas ensam. Men älskar såklart sällskap. 
Ingen skotträdsla. Nyår har aldrig varit några problem.

Hon gillar inte andra hundar. Hon har inget som helst behov av hundkompisar. 
Det som triggar henne värst i hundmöten är andra högenergiska hundar, hundar som stirrar, skäller eller stora mörka hundar. I dessa situationer har hon en stor osäkerhet och blir utåtagerande om hon lämnas att lösa detta själv. Här behöver man hjälpa till med lugnt ledarskap, ordentligt med space och distraktion. Då dämpas det och är fullt hanterbart. 

Susanne känner Zoë väl, och fram till Prinsens intåg i vårt liv så dokumenterades vår tillvaro på perrozoe.blogg.se. Denna ligger fortfarande publikt så det är bara att gå in och läsa för att lära känna henne bättre. 

Är detta något för dig? Någon du känner? Hör av dig till mig eller Susanne.


Katarina Blixberg
Katarina:0739-870329    Susanne:0701-710707

2 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att Zoe hittar ett bra nytt hem. Hon är ett charmtroll. Endast Ginnis ogillar henne. Maken blev helfrälst på henne.

    SvaraRadera
  2. Vilket klokt men säkert väldigt svårt beslut Katarina. Lycka till!

    SvaraRadera