tisdag 6 januari 2015

My Dog

Helene och jag for iväg till Göteborg och My Dog över helgen. Maxine, Shandi och Uffe fick följa med. Stackars Uffe med en löptik och en nyparad...
På hotellet bodde även Jenny, Malin och Mia så det hade alla förutsättningar att bli en trevlig helg - och det blev det såklart också, även om resultaten var skiftande.
På lördagen föll mina hundar inte alls domaren i smaken, men på söndagen gick det bättre. Maxine BIR-valp (och shortlistad i finalen, men inte placerad) och Shandi BIR. Det roliga var att Maxxi som blev bästa hane på perrospecialen även blev BIM. Jennys Titti blev 2:a bästa tik. Jättekul! Det innbär att Shandi är Cruftskvalificerad även 2016 (precis som 2014 och 2015). Vem vet, det kanske är dags att åka nästa år...
 
 
Nu tyckte jag redan om Lilian Johnsson, men jag gillar domare som håller en tydlig linje. Jag såg när hon dömde labbarna dagen innan och kunde genom att titta på de första klasserna snabbt räkna ut vilka hundar som skulle placera sig. Hon bestämmer sig för en typ och håller fast vid det. Det gjorde kanske domaren dagen innan också fast jag inte förstod det, men hon gillade inte "min typ".
Ki blev då BIM med sin söta Kola (bilden har jag stulit av Ki). Det var kul! Hur det än går så har vi alltid trevligt vid perroringen. Alla pratar med varandra och lyckönskar.
På kvällen åt vi på hotellet och pratade och skrattade så mycket att jag snudd på hade träningsvärk. Tack Jenny, Mia, Malin och Helene för en jättetrevlig helg!

Uffe då? Jag älskar Uffe. Han är så cool. Trots att det luktade himmelskt skötte han sig hela helgen. Pinkade inte inne och bråkade inte med någon. Han fick excellent på lördagen och very good på söndagen eftersom han backade i hanteringen.

2 kommentarer:

  1. Så roligt att det gick så bra. Väntat förstås! Så roligt att ni hade roligt. Väntat förstås. Alla perroägare jag träffat (eller i alla fall de flesta) har varit så trevliga. Nu är ju jag också perroägare så det finns alltid undantag. Nu ska jag försöka träna hur man ställer ut. Om det nu gör någon nytta. Med min träning menar jag.

    SvaraRadera
  2. Hej hej kul att ni hade en bra helg. Grattis till crufts kvalifisering :-) det är ju kul fast jag önskar ju annat för 2016 :-) crufts är kul Finland också :-) . Knasig jag är men sån är jag lite galen. Kram på dig nu skall vi träna lite rally var det du sa i vår :-) sara och gunnar

    SvaraRadera