fredag 16 februari 2018

Sportlov!!

Det är ju hemskt att jag mäter livskvaliteten i ledighet... Det är som om jag inte gillade att jobba.

Jag älskar mitt jobb de allra flesta dagar - men alla dagar föredrar jag att vara ledig. Inte för att jag är lat eller arbetsskygg utan för att jag har miljoner saker jag vill göra som jag inte hinner med. Men mitt jobb är fantastiskt och meningsfullt.

Jag möter entusiastiska unga människor varje dag, de flesta med ögon som glöder av lust att lära. Det är en ynnest - men det är också en ynnest att få ägna sig åt det man gillar mest. Att få "nörda" ned sig i sin hobby, att njuta av sin familj, att gå långa promenader, att frysa på hästtävling... tja, listan kan göras lång med saker jag kan tänka mig att göra på jobbfri tid.
Igår åkte jag till Margareta. Margareta är min vän (bilden är tagen av Björn Bäck och jag vet i tusan när - det är inte igår, men den är på Margareta). Vi träffades genom vårt gemensamma intresse - hundarna. Det är 8 år sedan Margareta bestämde sig för att köpa en valp av mig - och sedan dess har vi setts med jämna och ojämna mellanrum. Vi har rest, ätit, promenerat, druckit vin, fikat, skrattat och sprungit ihop på flygplatser. Sådant man gör med vänner. 
Igår fick jag förstklassig middag, vin, gott snack, god sömn och en fläskläpp. Fläskläppen fick jag dock av Maxine. Idag fick jag en härlig skogspromenad och våfflor med mandelmassegrädde och färska hallon. Mmmmmm. 
Här äter vi torskgratäng. Mmmmm. Jag fick både rött och vitt vin till. Världsklass!
Maxine och Shandi fick följa med. De uppskattade också sällskapet.
Hos Margareta bor Ginnis och Tazzo. Ginnis har aldrig varit på utställning,  men Tazzo och jag har haft väldigt kul i utställningsringarna. På bilden ovan vann han perrospecialen - och se så glad han blev! Jag har vunnit (BIS) tre gånger med tre olika hundar. Shandi 2014 (hon har blivit bästa tik två gånger - 2012 BIM - och andra bästa tik två gånger, 2013 och 2017), Maxine 2017 och Tazzo 2015.
Här är en annan god vän. Johnny Donné från Ferryland's i Bergen tillsammans med Jinx. Bilden är tagen hemma hos oss när Tazzo och Jinx haft en date som resulterade i 7 fina valpar. 

Både Maxine och Farin visar tecken på dräktighet, trots att det är lite tidigt att veta. De är båda väldigt hungriga. Maxine luktar gott och Farin är tröttare än vanligt. Små, men betydelsefulla tecken. Om ett par veckor vet vi säkert. 

2 kommentarer:

  1. Bilden på mig är tagen på utställning i Hässleholm för 2-3 år sedan på min smala period. 😄
    Tack för att jag får vara din vän! Det är värdefullt.

    SvaraRadera
  2. Så spännande, vi är så förväntansfulla! 😃

    SvaraRadera