söndag 5 juni 2016

Inte i onödan!

"Seriöst mamma - varför åker du så långt... " Det var Annies kommentar när jag packade bilen för att åka till Norrköpings nationella utställning.

Nu har vi lite olika perspektiv på vad som är långt och framförallt vad som är jobbigt. Jag tycker inte att det är jobbigt att köra bil, speciellt inte när det är motorväg hela vägen. Trevligt sällskap fick jag också! Jag plockade upp Margareta och Tazzo i Markaryd.

12 perros anmälda. När vi kom fram hade vi gott om tid att packa upp - tja, det var väl inte så mycket att packa upp, men varsin stol och varsin bur att fälla upp i alla fall. Runt ringen var i vanlig ordning ett gäng trevligt perrofolk. Eva och Amigo (Aberlours With Or Without You) kom ända från Örebro efter en stund och gjorde oss sällskap. Jättekul att träffa er Eva!

7 hanar och 5 tikar anmälda - så kul att det var fler hanar för en gångs skull!

Sen dök inte alla upp, men 5 hanar och 3 tikar ställdes tillslut i sommarvärmen.

Tazzo var så fin! De fina lockarna glänste i solen. Och som vanligt skötte han sig exemplariskt. När det var vår tur hade ingen fått CK. Och det slutade med att det bara var Tazzo som fick CK, så det blev aldrig någon konkurrens i bästa hanhundsklass.
Ut snabbt för att byta hund och in med Maxine - som har väldigt mycket energi, den hann jag inte tanka ur... Men det gick ju bra ändå.
Vår lilla nyblivna tvååring blev bästa tik och slog sedan Tazzo i BIR/BIM :-)
Eftersom jag är stolt över vår fina ras tycker jag att det är viktigt att stanna och springa det där varvet i finalringen. Det brukar inte bli mer än så, men döm om min förvåning när vi blev shortlistade.

Sex ekipage plockades ut. Flatcoated, amris, springer, welsh, portugis - och så lilla Maxine. Men ännu mer förvånad blev jag när speakern ropar fram en LAGOTTO till 4:e platsen... Det fanns ju ingen lagotto i ringen! Hm... domaren vinkade fram mig, så jag insåg att speakern var lite förvirrad. Efter en lång stunds förvirring blev det äntligen rätt. "Perro de agua Español, Aberlours Maxine, ägare och uppfödare Susanne Hall" (där håller nog inte Alicia med mig, Maxine är Alicias hund).


Vår lilla sötnos! Hon fyllde två år i söndags. Första utställningen efter det blir hon BIR, champion och 4:a i gruppen!! Vi firade det med att somna i soffan ihop :-)

Seriöst, Annie, det var verkligen värt besväret

1 kommentar:

  1. Seriöst alltså så var det riktigt kul att vi hade både BIR (BIG4:à) och BIM med hem i bilen. Och en utställare (handler) och en fotograf(som fick springa ett varv i ringen). 😜

    SvaraRadera