torsdag 12 juli 2018

Tvååker

Det har blivit som en tradition att åka till Tvååker varje sommar. Utställning i dagarna tre - men framförallt härlig samvaro med goda vänner. Vi bodde på Björkängs vandrarhem. Jättetrevligt! Anna som driver vandrarhemmet är oerhört serviceminded och dessutom intresserad av vår fina ras.


Vårt rum ligger mot baksidan så vi tog dit ett bord så vi kunde sitta avsides och njuta av mat, vin och sommaren. Mygg och blinningar njöt dessvärre av oss... På eftermiddagen åkte vi en sväng till havet så att hundarna fick svalka sig.
På fredagen blev Leif BIR. Maxine fick nöja sig med att bli andra bästa tik. Vi var bästa uppfödargrupp med hp och Shandis avelsgrupp fick också hp. BIM var Lily.

På lördagen gick det bättre. Då blev Vimsa BIR med cert. Leif blev BIM. Ville blev andra hane med cert och vi fick hp på båda grupperna igen. Ok. Det gick väldigt bra. Vi tog ALLT!
När vi kom tillbaka till vandrarhemmet träffade Ville en kompis. Han ville aldrig sluta pussas - men den lilla tjejen tyckte att det räckte efter ett tag.

Fyra perrotikar i skymningen.
 
Henrik Fryckstrand, som dömde i perroringen, var helt lyrisk över Vimsa. Han sa till Jonna: "Synd att jag inte dömmer gruppen, för då hade hon vunnit!" Ja, det var synd. Henrik dömde gruppen på fredagen, men nu var det Göran Bodegård som dömde och han shortlistade alla vattenhundarna utom just Vimsa. Vi åkte i alla fall tillbaka för att heja fram henne.
 På söndagen var det dags för "perrospecialen". Tristan (Maxines valp) visades upp för första gången.
 Det gick så bra att han kom hem med hanhundscertet.
 Kanel och Vimsa ställdes i unghundsklass.
Och domare Eva Liljekvist Borg ville se Vimsa före Kanel.
Eva hade väldigt svårt att bestämma sig i bästa tikklass. Maxine och Sally fick byta plats många gånger innan hon till slut bestämde sig för att sätta fram veteranen före championtiken.
 När vi kom hem fick Shandi ny frisyr. Det blev hon GLAD för.
 
Det där med Selfies har jag aldrig varit bra på. Dags att försöka 😂😜
TACK vänner för en härlig helg! Det gör vi om nästa år.
Jag fick en härlig bild på Annelie och Doglas. Följ dem gärna på instagram! #doglasadventures


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar