lördag 12 september 2015

Tiden bara går... precis som den ska

Idag har vi varit på utställning på Eslövs flygfält. Fy vilken tråkig utställningsplats! BLÅSIGT är väl det minsta man kan säga. I övrigt var det dock väldigt trevligt.

Vad kännetecknar en trevlig utställning? Förutom trevlig stämning runt ringen och trevliga utställare är ringpersonalen viktig. Kunniga, trevliga ringsekreterare är en fördel och väldigt viktigt är en bra domare.

Vad är då en bra domare? Det är såklart subjektivt. Sanningen sitter i betraktarens ögon. Idag betraktade jag och detta är min sanning:
En bra domare är påläst och vet vad han/hon vill ha. En bra domare har en "linje" i sin bedömning och håller sig till sin "typ". En riktigt bra domare talar också om vad han/hon tycker om och inte tycker om, gärna öppet så att man får feedback direkt. En bra domare tar ordentligt i hundarna men tvingar ingen som inte vill. En riktigt bra domare är noga med temperamentet.

Espen Engh som dömde idag hade full pott på ovanstående kriterier. Han hade dessutom bemödat sig med att besöka den engelska perrospecialen förra helgen (han var i England och dömde en annan ras) som "studiebesök".
Självklart var jag jättenöjd med att Buster blev BIR-valp med superkritik och
Shandi BIR. Men ovanstående är ändå mycket viktigare än att mina hundar vinner. Espen och jag råkade gilla samma typ. Jag har full respekt för om man gillar ngt annat - bara man är konsekvent.
BIM blev Bellas brorsa Bezzo. Så fin färg han har!

Maxine hamnade på fjärdeplats i bästa tik. Han tyckte väldigt mycket om henne också vilket jag var glad för såklart.

Nu är Mocca med hem och skall vara här i några dagar. Söta, trevliga Mocca! Så lik mamma Shandi. Maxine är lycklig över att ha en kompis här <3

Tack Nicola Arp för din gulliga komplimang! Nicola sa att jag var en duktig människa. Det är så härligt att få positiva hejarop ibland. Duktig för att jag hinner med hundar, hästar, barn, jobb och studier. Jo, de där studierna... Det kommer att bli riktigt jobbigt i höst. Någon som är bra på elementär talteori? Hör gärna av dig i så fall. Jag behöver all hjälp jag kan få...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar