söndag 16 juni 2013

Kennelträff och BPH

TUSEN TACK alla underbara valpköpare för en lyckad träff. Och TACK Helene E (agility), Helene B (allmänlydnad), Sanna (klick och trick), Margareta (rallylydnad), Katarina (passivitet) och Sara (tävlingslydnad) för all hjälp! Utan er hade det inte blivit någon bra träff.

Margareta, Sara, Helene, Sanna
Helene E, Leif ("Grännageneralen")och Gunn
 agility
Sanna och Kicki med Zune och Charro
Stina, Björn och Abbe, Leif och Gertrud (var är Mythos?)

Kenneth & Katarina med Fanny, Leif och Gunn med CandyFrans var yngst på träffen :) 
  
fam. Claesson och Smilla
 
Fler bilder kommer så småning om i ett album.
 
Idag, söndag, hade vi BPH på Bjuvs Brukshundsklubb. Det var en MYCKET STOLT uppfödare som konstaterade att alla 10 hundar som beskrevs var OERHÖRT trevliga och skottfasta hundar. När vi har en ras som hamnar på SRD-listan pga sitt temperament känns det underbart att konstatera att det åtminstone inte var något fel på temperamentet hos de hundar som beskrevs idag, tvärt om!
 

Först ut var Ginnis (A. Soft Touch). Att han älskar folk är ingen nyhet. Han gjorde ett jättefint BPH utan överraskningar. Lite skärpa i skrämselmomenten, men snabb avreaktion och inga kvarvarande rädslor.
Nästa hund var Sancho (A. A Friend of Mine). Han var lite mindre yvig i sin kärlek till testledaren, men hälsade glatt (knockade ingen), lekte gärna och hade inte heller kvarvarande rädslor.

Sedan var det Zunes (A. Nothing Rhymed) tur. Zune som flyttade till ny familj när han var 6 månader tycker om folk och hoppar gärna upp och pussas. Även Zune avreagerade jättefint.
 Galnast var Dobby (A. Good Company). Helt överlycklig att få vara med. Jag tror att stackars Lotta som var testledare hade Dobbys tunga i båda öronen samtidig :). Visst blev han lite rädd i skrämselmomenten, men han avreagerade blixtsnabbt och var lika lycklig igen. Härlig hund!
 

Den hund som förvånade mig var Smilla (A. Ooh Baby). Jag trodde att hon skulle vara precis som Dobby. Galet glad, hoppig och tosig :). Men tok-Smilla har lugnat ned sig efter löpet och blivit en värdig dam med precis lagom reaktioner. Precis som sina bröder väldigt fin att se på!
 

Sedan var det Hugos (A. Thunder and Lightening) tur. Lika glad och trevlig som sina syskon. Blev inte särskilt rädd.
Ezon (A. Victor E) är inte bara snygg. Han är trevlig också :) Sex av Zoës och Peppars 8 valpar är nu BPH-beskrivna. Samtliga mycket trevliga, stabila och utan skärpa. Känns underbart!
 
 
Mythos (A.Boomerang, Shandis kullbror) gjorde även han ett trevlig BPH (även om matte Gertrud inte var riktigt nöjd). Han är glad och trevlig, men pockar hela tiden på mattes uppmärksamhet och har inte riktigt tid med testledaren. Han är lite stöddig och blev sur på dumpen, men avreagerar snabbt i alla situationer. Känns väldigt stabil men har lite olater.
 

Döm om min förvåning när det blev Abbes tur (A. This is It). Han sa inte ett ljud när figuranten kom! Totalt obekymrad pysslade han med annat!
 


 Underbara Timja (Tussbergets Xperia) var heller inte bekymrad av figuranten. Hon skällde till två gånger och var sedan upptagen med att undersöka terrängen, pussa mig, hälsa på publiken etc.
Jag är SÅÅÅ NÖJD!! Tack alla duktiga valpköpare som förvaltar era hundar på allra bästa sätt - och dessutom visar upp hur trevliga de är! Kram på er!

1 kommentar:

  1. Din blogg har verkligen blivit fin. Så härligt med de stora bilderna också. Visst skötte sig Ginnis bra på BPH:t men var lite mer "stirrig" än vanligt. Reagerade starkare på skrämsel än han gjorde på MH:t. Jag tror han var lite stressad av att ha bott bort. Han lämnade ju inte min säng på hela lördagskvällen. Men han är min goa kille. Tack Susanne för att du finns!

    SvaraRadera